WITNESS

מאז 1992, ארגון WITNESS מספק לכל אדם באשר הוא כלי וידאו ואמצעים טכנולוגיים נוספים כדי להילחם למען זכויות אדם. הארגון מספק הדרכה, תמיכה וכלים למיליוני אנשים כדי ליצור דור חדש של פעילים חברתיים שיוכלו לשנות את העולם במאה ה-21. יחד עם רשת ענפה של שותפים ברחבי העולם, WITNESS סייע לנפגעים למחות נגד גורמי שלטון ונגד חוסר צדק.

גודל הארגון

Small

מגזר

תועלת ציבורית, חברתית

יעדים

בדיקת היעילות של האתר

הגברת המודעות

יצירת אינטראקציה עם הקהל

שיפור הפרודוקטיביות וייעול של תהליכי התפעול

תקשורת יעילה ושיתוף פעולה

מוצר

Google Workspace לעמותות

תוכנית YouTube לעמותות

קרדיט לתמונות

WITNESS

אתר

https://witness.org/

האתגר

הפעילות של WITNESS מתמקדת בנקודות ההשקה בין זכויות אדם לטכנולוגיה, ועוזרת למיליוני אזרחים מן השורה ברחבי העולם להציג את האמת בפני המנהיגים באמצעות סרטונים באינטרנט. ב-WITNESS נסמכים על אמצעים טכנולוגיים גם במסגרת הפעילות הפנימית בארגון, "כדי להגדיל את החשיפה ואת ההשפעה הגלובלית של קמפיינים, וכדי לפעול ביעילות, כך שאפשר יהיה להפיק את מלוא הערך וההשפעה מכל תרומה", אומרת מריאנה מאנימייקר, מנהלת פעילות העמותה באינטרנט ומנהלת הפקה ב-WITNESS.

מאז היווסדו לפני 20 שנה, ארגון WITNESS שיתף פעולה עם יותר מ-300 קבוצות שלוחמות למען זכויות אדם ביותר מ-80 ארצות, הדריך למעלה מ-3,000 תומכים בזכויות אדם, פיתח חומרי הדרכה וכלים פופולריים להפקת סרטונים, יצר את הפלטפורמה המקוונת הראשונה שמתמקדת בזכויות אדם (HUB) והפיק סרטונים עבור יותר מ-100 קמפיינים. כל אחת מהפעילויות שהוזכרו הציבה בפני הארגון אתגרים ייחודיים, החל מתיאום התקשורת בין גורמים ברחבי העולם ועד יצירה של סביבת אירוח אופטימלית ל-HUB.

הסיפור

הכלים שניתנים לעמותות ללא תשלום במסגרת תוכנית Google לעמותות מאפשרים ל-WITNESS להפעיל צוות קטן ונחוש של 30 אנשים. במשך שנים ארוכות, ארגון WITNESS משתמש ב-Google Workspace כדי להגיע לרמה יוצאת דופן של פרודוקטיביות. חלק מאנשי הצוות נמצאים בדרכים יותר מאשר במשרד, והם מסתמכים על Gmail ועל יומן Google כדי להתעדכן ולשתף פעולה. Google Docs מאפשר שיתוף פעולה בכל תחום, החל מפרסום פוסטים בבלוג ועד ליצירת רשימות מדיה. בנוסף, בארגון משתמשים ב-Google Forms כדי לאסוף תוכן לפרויקטים עתידיים ולאמוד את התגובות של התומכים.

בין שאר היוזמות להגברת המודעות, ארגון WITNESS פתח ערוץ YouTube ממותג שמיליוני אנשים צופים בו ואלפי אנשים נרשמו אליו כמנויים. הארגון אפילו פתח ערוץ YouTube חדש ונרחב, בשיתוף עם Storyful, שמוקדש כולו לזכויות אדם.

בנוסף, הארגון הצליח להפנות את תשומת הלב לקמפיינים שלו באמצעות שימוש ב-Ad Grants לשיווק במנועי חיפוש. כדי לקבל תובנות ביחס לתורמים ולעקוב אחר יעילות האתר, משתמשים בארגון ב-Google Analytics. בעזרת מפות Google אנשים יכולים לראות היכן בדיוק מתמקדים מאמצי הארגון, כדוגמת פרויקט צדק לקשיש ב-www.elderjustice.org. ‎Google+‎‎ ו-Hangouts עוזרים ליצור מעורבות של אנשים בנושאים שונים. בארגון מתכננים לקיים שורה של אירועי Hangouts לציון 20 שנות פעילות.

"תוכנית Google לעמותות עזרה לנו להפיץ תוכן מעניין ובמקביל לייעל את התפעול השוטף של הארגון, בלי שנצטרך לשלם על כך".

מאטיס בוסטו הוקס, שותפה מנהלת, תקשורת ומעורבות

התוצאות בשטח

אחד היתרונות הנוספים שארגון WITNESS הפיק מהשתתפות בתוכנית Google לעמותות הוא היכולות לפתח קשרים עם ישויות נוספות ששייכות לחברת Alphabet. לדברי מאטיס בוסטו הוקס, שותפה מנהלת של תחום התקשורת והמעורבות ב-WITNESS, "דיונים שניהלנו עם הצוות של YouTube הובילו לפיתוח של הכלי ליצירת טשטוש מותאם אישית בפלטפורמה. פעילים יכולים להשתמש בכלי הזה כדי לטשטש רכיבים בסרטון, כולל את זהות הדובר, וכך אפשר לשתף סיפורים חשובים על פגיעה בזכויות אדם ללא חשיפה מיותרת".

חלק מהפעילות של WITNESS היא לשכנע חברות טכנולוגיה אחרות לקחת דוגמה מהמקרה של YouTube, מכיוון שפונקציונליות מסוג זה יכולה להגן על חייהם של אנשים אמיצים שמוכנים להעיד על חוויות שעברו.

רוצים לדעת איך ארגונים אחרים נעזרים בתוכנית Google לעמותות כדי להשפיע?